Múzeumok Éjszakája tizedik alkalommal a Székely Nemzeti Múzeumban

Június 25-én, szombaton délutántól éjfélig ingyenes nyitvatartással és családi programokkal várják a látogatókat a Múzeumok Éjszakájának tizedik kiadásán a Székely Nemzeti Múzeumban.

A program 16 órakor kezdődik, a Múzeumkertben a Zsili meséi című gyerekkönyvet mutatják be Imre Szende fiatal illusztrátor és Nagy Krisztina szerző jelenlétében. 17 és 20 óra között óvodás, kisiskolás és tinédzser tárlatvezetők vezetnek végig a néprajzi, történelmi és régészeti alapkiállításokon, ahol olyan mesterek, szakemberek keltik életre a tárgyak világát, mint Bartók Erzsébet szövőnő Barátosról, Józsa Áron cipész- és csizmadia Sepsiszentgyörgyről, Éltes Barna szobrászművész és Tóth-Bartos András történész, a múzeum munkatársai.

Este 20.30-tól Szőcsné Gazda Enikő néprajzkutató mutatja be az aktuális, Szőcs Fülöp Károly, a gyűjtő című időszakos tárlatot, ezt követően Lázár-Prezsmer Kinga textilrestaurátorral lehet rececsipkét készíteni. 22.00 órától a PressTones, háromszéki újságírókból toborzott zenekar játszik, éjfélhez közeledve pedig mesterségeket bemutató néprajzi dokumentumfilmeket vetítenek.

A program teljes ideje alatt Fotópiknik lesz a kertben a Gyulai Ferenc Fotóművész Egyesület jóvoltából, az Árkosi Mézeskalács termékeiből lehet falatozni, a Tein Teaház pedig büfét működtet.

Kimaradt?