Csűrbe költözik a színház – Mikházán már felkészültek a nyári szezonra

Főként a gyerekekhez szól a Spectrum Színház legújabb, és egyben az évad utolsó előadása, amelyet június 26-án, vasárnap délelőtt 11 órakor mutatnak be Mikházán, a Csűrszínházi Napok keretében.

Hedry Mária Tündér Míra című kortárs darabja egy öko-mesejáték, vagyis egy olyan klasszikus mese, amely a mai modern kor nagy problémájáról, a környezetvédelemről és a tudatosságról szól – árulta el az előadás rendezője. Török Viola az utóbbi évek rendszeres résztvevője a mikházi eseményeknek, úgy választva ki az általa színre vitt darabokat, hogy azok hangulatukban is, mondanivalójukban is illeszkedjenek az adott, természetközeli körülményekhez.

Az előadásra már lehet jegyet venni elővételben a Spectrum Színház Rózsák tere 13. szám alatti helyszínén hétköznaponként 10 és 12 óra között, vagy jegyet foglalni a 0744-301.875-ös telefonszámon.

Az idei Csűrszínházi Napokra június 24. és 26. között kerül sor, a programban színházi előadások és képzőművészeti kiállítás szerepel, a szervezők úgy állították össze mindezt, hogy a helyiek és a Marosvásárhelyről vagy távolabbról érkezők számára is vonzó legyen.

Az iskolában nyílik meg június 24-én, pénteken este 6 órakor Nagy Pál festőművész gyűjteményes kiállítása, azt követően 7-kor a művelődési házban Pozsgai Zsolt: Liselotte és a május című előadást láthatják az érdeklődők Harsányi Zsolt rendezésében, a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem produkcióját.

Este 9 órától a Széllyes Sándor Csűrszínházban a Budapesti Nemzeti Színház Tamási Áron Vitéz lélek című előadásával lép színpadra, Vidnyánszky Attila rendezésében.

Június 25-én, szombaton este 6 órától a mikházi Reneszánsz panzióban lesz látható Neil Labute: Valami csajok, avagy egyszeröt című színműve B. Fülöp Erzsébet rendezésében. Este 9-kor a csűrszínházban a Gyulai Várszínház, a Kaposvári Egyetem és a Budapesti Nemzeti Színház közös produkcióját: Weöres Sándor Psyché című darabját tekinthetik meg a nézők. A rendező Vidnyánszky Attila. 

Vasárnap délelőtt 11 órakor a Spectrum Színház bemutatója zárja a három napos eseménysorozatot Hedry Mária Tündér Míra című mesedarabjával.

A mikházi csűrszínházi évad május utolsó vasárnapján kezdődött, amikor a Maros Művészegyüttes megalakulásának 60. évfordulójára, valamint a 10 éve elhunyt, mikházi születésű Széllyes Sándorra emlékezett az erre az alkalomra összeállított zenés-táncos műsorával. Ugyancsak az évadnyitó része volt az iskola előtti, első világháborús emlékoszlopnál tartott megemlékezés is (lásd a fenti fotót).

A szervezők olyan, egész nyáron tartó évadot állítottak össze, amely nem túl zsúfolt, mindenki számára érdekes, színes lehet. A június 1-i gyermeknap sem maradt el, amikor ugyancsak a Maros Művészegyüttes lépett színpadra a Fehérlófia című táncjátékával. A továbbiakban a Csűrszínházi Egyesület egy saját produkcióval készül, Eric-Emmanuel Schmitt: Rejtélyes viszonyok című darabját mutatja be július 22-én Szélyes Ferenc rendezésében.

Augusztus 6-án Magyar játékfilm-maraton várja a nézőket, 13-án a Római fesztivál, 15. és 25. között diákszínjátszó tábort szerveznek, végül augusztus 27-én gazdanappal zárják az idei nyári rendezvénysorozatot.

Az idén a nyárádremetei önkormányzat jóvoltából felújították a csűrszínház épületét, a színpadot, az öltözőket, a kaput. Az udvart lekövezték, illetve megújult a büfé is, ahol a látogatók civilizált körülmények között ehetnek, ihatnak. Ahogy Szélyes Ferenc főszervező, a Csűrszínházi Egyesület elnöke a Maszolnak mondta, európai színvonalú körülmények várják a csűrszínház közönségét.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?