A rest legényről mutat be mesejátékot a sepsiszentgyörgyi bábszínház

A Háromszék Táncstúdióban mutatja be A rest legényről című népmese bábszínpadi adaptációját a sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház. Az előadás bemutatóját június 19-én, vasárnap 18 órától játsszák a Háromszék Táncstúdióban, majd ezt követően június 20-án, hétfőn és 21-én, kedden 10 és 12 órától szervezett csoportok számára.

Hogyan lehet valaki teljes értékű tagja a társadalomnak úgy, hogy az ő létigazsága nem egyezik meg az elfogadott szabályokkal és elvárásokkal? Ez a mese a másság elfogadásáról szól. Jankó a világ szemében rest, mégis egyetlen jó cselekedettel olyan tudás birtokába jut, amivel bármit megtehet. Ő mégsem él vissza ezzel a helyzettel, ettől válik igazi mesehőssé.

A Cimborák Bábszínház új előadása A rest legényről című magyar népmese bábszínpadi adaptációja. Az előadásban ötvöződik az asztali bábjátszás és az árnyjáték technikája, a sajátos képi világ mellett, a hangulatok megteremtésében nagy szerepet játszik a népies zene. Az alkotók az előadást nagy szeretettel ajánlják minden 3 év fölötti nézőnek.

Az előadás bemutatóját 2016. június 19-én, vasárnap 18 órától játsszák a Háromszék Táncstúdióban, majd ezt követően június 20-án, hétfőn és 21-én, kedden 10 és 12 órától szervezett csoportok számára. A jegyek előfoglalását, szervezett csoportok bejelentkezését a 0755-335400-as (Csüdöm Eszter) telefonszámra várjuk. Jegyeket váltani a Háromszék Táncstúdió bejáratánál lehet az előadások előtt fél órával. Egy jegy ára: 7 ron. Szervezett csoportok esetén a kísérő pedagógusok belépése ingyenes. E-mail: cimborakbsz@gmail.com.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?