A kolozsvári Vates Kvartett koncertezik Sepsiszentgyörgy főterén

A kolozsvári Vates Kvartett koncertezik június 12-én, vasárnap, 13 órai kezdettel Sepsiszentgyörgy új Főterén, a Klasszikus zenét a Főtérre rendezvénysorozat keretében, amely tavaly szeptembere óta szervesen beépült a város kulturális kínálatába.

A kvartett széles repertoárral rendelkezik, a klasszikus zenei műfaj áll legközelebb hozzájuk, de otthonosan mozognak a jazz, könnyűzene, tangó, valcer műfajaiban is. A nevük a latin eredetű vates szóból származik, melynek jelentése udvari dalnok, trubadúr.

A 2014-ben alakult formáció tagjai: Schvartz Timea – I hegedű,  Pál Tamás – II hegedű,  Angyal Előd – brácsa, Ovidiu Marc – cselló. A kvartett számos eseményen vett részt: konferenciákon, kvartettfesztiválokon, magánrendezvényeken, kiállításokon.

A Klasszikus zenét a Főtérre sorozat 2015 őszén indult útjára, civil és városi kezdeményezésre. Ahogy a munkálatok haladtak, és egyre nagyobb része lett bejárható az új Főtérnek, úgy növekedett a klasszikus zenei koncertek nagysága is. Vonósnégyesek, kamarazenekarok és kamarakórusok léptek fel a színpadon, karácsonykor pedig igazi ajándéknak számított a fúvós oktett toronyzenéje. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?