A közeljövő eseményei és Egy távoli emlék töredékei a Shoshinnál

Ebben az évadban utolsó alkalommal játssza a Shoshin Színházi Egyesület az Egy távoli emlék töredékei című előadását, június 9-én, este 7-től, a kolozsvári alternatív színházi térben, a Zugban.

A különböző történéseket feldolgozó produkció megpróbál egyfajta átfogó képet bemutatni a rendszerváltás előtti időszakról, a töredékek az előadás folyamán egy történetté állnak össze. Szilágyi Domokos, Cs. Gyimesi Éva, Jorge Luis Borges, Jerzy Grotowski, illetve a színészek által írt szövegeket felhasználva, a szó, tánc és zene organikus ötvözete tárul a nézők elé. Az Egy távoli emlék töredékei bemutatója 2015 augusztusában volt az Egyesület által szervezett KaravanAct utazó színházi fesztiválon, ezt követően lelt játszóhelyre a Váróterem Projekt által működtetett független színházi térben, a Zugban (Traian u. 40-42). A június 9-i előadásra a shoshin.mail@gmail.com e-mail címen lehet helyeket foglalni.

Bár a színházi évad lezárul, a Shoshin Színházi Egyesület a nyár folyamán is gőzerővel dolgozik tovább. Június utolsó hetében a szervezet két fiatal küldöttje vesz részt Madridban egy nemzetközi tréningen, ahol a művészet és a társadalmi beavatkozás összefonásának lehetőségeit vizsgálják – tudtuk meg Köllő Csongortól, az egyesület egyik alapítójától.

A Shoshin következő, itthoni nyilvánosság előtti megjelenése a Kolozsvári Magyar Napok alatt lesz, a város kedvenc nagyszabású rendezvényén több Shoshin-produkció is látható majd.

Ezt követően, augusztus végén immár harmadik alkalommal szervezik meg az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő nemzetközi színháztáborukat a festői  Kidén. A „Csomópontok, időpontok: a Csónak” címet viselő tábor színészek, rendezők, koreográfusok, diákok, de a nem szakmabeliek számára is értékes képzést nyújt, emellett a természet közelsége és a különleges helyszín révén feltöltődést, ihletet biztosít. Az egyedi hangulatú tábor szervezésében a Shoshin fő partnere a Kidei Alkotótér.

Az egyesület idén szeptember 26-a és október 5-e között szervezi meg a KaravanAct utazó színházi fesztivál második kiadását, amelyen, akárcsak tavaly, a meghívott előadások mellett látható majd a Shoshin új, Házikó a halottaknak munkacímű bemutatója. Emellett a nemrégiben felújított Mindenke és a varázsdoboz című Shoshin-produkció is részt vesz a turnén, amely előzőleg látható a Kolozsvári Magyar Napokon.

A fesztiválon egy lengyelországi és egy magyarországi társulat lesz jelen vendégként, de meghívást kaptak a kolozsvári Színház és Televízió Kar diákjai is.

Mindezekről a közeljövőben részletesen tájékozódhatnak majd az érdeklődők az Egyesület facebook-oldalán , de addig is szeretettel várják az érdeklődőket a csütörtöki előadásra – közölte Köllő Csongor.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?