Hivatalos: ópiáttúladagolásban halt meg Prince

A rendőrség az orvosszakértői vizsgálatokra hivatkozva hivatalosan is megerősítette, hogy Prince ópiáttúladagolásban halt meg - írja az Index a BBC és az AP tájékoztatása alapján. A zenész április 21-én 57 éves korában halt meg otthonában.

Már korábban is felmerült, hogy súlyos gyógyszerfüggőség áll a tragédia hátterében. Amerikai lapértesülések szerint a halála előtti estén Prince csapatából azzal kerestek meg egy opiátfüggőségre specializálódott kaliforniai orvost, hogy egy egészségügyi vészhelyzetben kellene segítenie.

Az idegenkezűséget és az öngyilkosságot az énekes halála után lebonyolított vizsgálatok alapján kizárták, miután a boncolás során egyikre utaló nyomot sem találtak. 

Az amerikai hatóságok korábban már közölték, hogy az énekesnél sok vényre kapható fájdalomcsillapító volt, mielőtt meghalt. Egy rendőrségi dokumentumból az is kiderül, hogy egy Dr. Michael Schulenberg nevű orvos április 20-án, egy nappal az zenész halála előtt írta fel neki a gyógyszert.

A dokumentumból nem derül ki, hogy milyen fájdalomcsillapítót írt fel az orvos, és az sem, hogy Prince ezt vette-e be a halála előtt - írja az Index.

Kapcsolódók

Kimaradt?