Pénteken dönt a zsűri utoljára a virtuózok továbbjutásáról

A pénteki, azaz a mai döntő az utolsó alkalom, amikor a szakmai zsűri kezében van a három korcsoport versenyzőinek továbbjutása, ezután már a közönség dönt a győztesről - mondta el Peller Mariann, a Virtuózok tehetségkutató verseny producere pénteken az M1 aktuális csatornán.

Három korcsoport három versenyzője mutatja meg tudását a pénteki korcsoportdöntőn, közülük egy-egy jut tovább a június 3-i fináléba, amelyen már a közönség választja ki az élő show három versenyzője közül a végső győztest, a Virtuózok fődíjasát. Ekkor két fordulóban bizonyíthatnak a nézőknek: egy klasszikus darabbal és egy crossoverrel is készülnek, az öt zsűritag már csupán véleményezheti a produkciókat - fejtette ki Peller Mariann.

"A mai döntés során semmi másra nem figyelünk, csak az adott pillanatra, arra, hogy milyen a produkció. Csak így lehet viszonylag igazságos döntést hozni. Hiszen az előadóművészet erről szól: a közönséget semmi más nem érdekli, csak az akkor és ott felhangzó mű. Jó, ha már a tehetségek fiatalon megszokják a +kegyetlenségét+ ennek az amúgy csodás műfajnak" - fogalmazott Szenthelyi Miklós hegedűművész, a zsűri tagja.

A Virtuózok, Magyarország első komolyzenei tehetségkutató műsora 2014-ben debütált a közmédiában. A műsorban a hagyományos tehetségkutatókkal szemben kizárólag a klasszikus zenei képzettség és a tehetség számít. A tehetségkutatás mellett a Virtuózok továbbra is azt tartja alapvető céljának, hogy minél szélesebb körben megismertesse és megszerettesse a klasszikus zenét a nézőkkel.

A Virtuózokba három korcsoportban nevezhettek a klasszikus zenét művelő fiatalok. Az I. korcsoportban a 6 és 12 év közötti gyerekek mérhetik össze hangszeres vagy énektudásukat. A II. korcsoportba a 13 és 17 év közötti fiatalok nevezhettek, míg a 18 és 23 év közöttiek alkotják a III. korcsoport mezőnyét. Az énekesek esetében a felső korhatár 28 év volt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?