TIFF 2016: életműdíjat kap Kolozsváron Sophia Loren

Először látogat Romániába a világhírű színésznő, Sophia Loren. A 81 évet díva életműdíjat vesz át a kolozsvári Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) június 4-i záróünnepségén. 

A színésznő egy nappal korábban részt vesz azon a vetítésen is, amelyet a Diákmúvelődési Házban tartanak az ő tiszteletére. 

„Óriási örömömre szolgál, hogy végre bejelenthetem, Sophia Loren elfogadta meghívásunkat. Teljes generációk az ő filmjeivel nőttek fel, nagyon barátságos, éltevidám jelenség, aki az egész világon óriási népszerűségnek örvend. Óriási megtiszteltetés számunkra, hogy eljön Kolozsvárra a TIFF 15. kiadására” – fogalmazott Tudor Giurgiu fesztiváligazgató. Emlékeztetett, hogy az évek során olyan személkyiségek vehették át a TIFF életműdíját mint Claudia Cardinale, Annie Girardot, Vanessa Redgrave,Catherine Deneuve és Geraldine Chaplin.

Sophia Loren meghívását a Kolozsvári Üzeltasszonyok Egyesülete támogatta. 

Az idén 81 éves Sophia Loren többszörös Oscar-díjas és Golden Globe-díjas olasz filmszínésznő. Eredeti neve: Sofia Villani Scicolone. Az egyetemes filmtörténet egyik legnépszerűbb sztárja. Egyike azon kevés filmcsillagnak, akik nemcsak a közönség, hanem a kollégák körében is igen népszerűek. Nemcsak színésznőként közismert: a tökéletes feleség, családanya és háziasszony mintaképének számít, főleg hazájában. Évtizedek óta a női elegancia egyik megtestesítője.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?