Múzeumok éjszakája – a marosvásárhelyi színházban is

Május 20-22. között zajlik a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozat Erdély több nagyvárosában. Marosvásárhelyen a Maros Megyei Múzeum által koordinált rendezvényekhez csatlakozik a Nemzeti Színház is, amelynek munkatársai és önkéntesei az intézmény belső és külső helyszínein gazdag és színes ajánlattal, játékos, interaktív programokkal várják az érdeklődőket.

A Múzeum rendezvényeiről itt írtunk korábban. 

Program a színházban a Múzeumok Éjszakája égisze alatt:

Május 21., szombat

17.00-02.00 - Előcsarnok

SZÍNHÁZI KÁVÉZÓ

Ismét nyitva tart a színházi kávézó, ahol egy kávé, tea mellett egykori előadások műsorfüzeteit, újságokat, szövegkönyveket lehet olvasgatni.

 

22.00-02.00 - Előcsarnok

JELMEZPARÁDÉ a Reflexovital Professzionális Szépségakadémia smink- és fodrászati bemutatójával egybekötve

22.00 - A Nemzeti Színház épülete

SHAKESPEARE TREASURE HUNT

Az idei Shakespeare-év (a brit drámaíró halálának 400. évfordulója alkalmából) apropóján tematikus kincskeresésre hívnak minden érdeklődőt a színházépület labirintusába! A kincs egy feladatokkal ellátott útvonal végén található, melynek  teljesítésében a Nemzeti Színház önkéntesei segédkeznek. A részvételhez előzetes regisztráció szükséges: a játékra max. 10 fős csapatok jelentkezését várják május 20-ig az artistica@teatrunational.ro email címen.

 

11.00-19.00 - Színház tér

GARAGE SALE NEMZETI SZÍNHÁZ

Színházi könyv- és plakátvásár, ahol a színház iránt komolyabban érdeklődők mellett azok is találnak kedvükre valót, akik egy plakát-emléket vinnének haza kedvenc előadásukról egy szimbolikus adomány fejében. Az adományokat a Guga Junior és MaNóSzok önkéntes csoportok tevékenységeire fordítjuk.

 

17.00-19.00 - Színház tér, a Színház épülete előtt

PILLOW FIGHT

A párnacsata évek óta elterjedt megmozdulás, idén hetedik alkalommal tartották meg az egyre népszerűbb Párnacsata Világnapot a világ több száz városának közterein. Most először Marosvásárhelyen is kipróbálhatod a tömeges párnacsatát! Hozz magaddal egy (fontos!) tollpárnát, használd bátran és érezd jól magad!

A rendezvényeken MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA KARKÖTŐVEL lehet részt venni (6 lej felnőtteknek; 3 lei diákoknak, egyetemistáknak és nyugdíjasoknak; 6 év alatti gyerekeknek ingyenes). Karkötőket május 17-től (kedd) lehet vásárolni a Maros Megyei Múzeum jegypénztáraiban; május 21-én (szombat) további két helyszínen is, a Nemzeti Színházban és az Állatkertben (itt csak 19.00 óra után).

Kapcsolódók

Kimaradt?