Fel is út, le is út! – bemutató Székelyudvarhelyen

December 20-án, csütörtökön 19:00 órától mutatja be a székelyudvarhelyi társulat Georges Feydeau Fel is út, le is út! című klasszikus francia vígjátékát Tóth Árpád rendezésében.felisut resize

Bois-D'enghien, azaz Fernand nősülni készül: elvenné Duverger báróné lányát. Érdekből persze. Csakhogy egy másik hölgy is elhalmozza szerelmével, és Lucette bármire képes lenne – akár öngyilkosságra is! – hogy párját megtartsa. Fernand a két nő közt, önzés és érdek közt vergődik. Közben meg tódulnak be az ajtón a hódolók érdekeikkel arányos méretű virágcsokrokkal. Hiszen mindenki önző célokkal érkezik a színre, és kihasználják az adódó helyzeteket. Fernand egyre nagyobb hazugságokba kényszerül, a dolgok irányítása már az első pillanatban kicsúszik a keze közül és elhatalmasodik a káosz. Fanatikus és féltékeny szerelmesek, férjhezmenetelért ácsingózó hölgyek, pénzsóvár piócák és persze a szenzációhajhász sajtó: a Figaro, ami mindent megír és igen magas az egy főre eső példányszáma a szalonban. Meg kell akadályozni, hogy illetéktelen kezkbe kerüljön és bekövetkezzen az elkerülhetetlen.

Mit rejtenek a csokrok? Mi leselkedik ránk egy-egy ajtó mögül és melyik ajtó rejti a boldogságunkat? Mikor záródik az ajtó? Ki marad bent és ki a kirekesztett? Ki hordja a nadrágot és ki az, akin egy sorsdöntő helyzetben épp nincs ruha? Mikor kinél van a fegyver és vajon mikor fog elsülni?

Az események felgyorsulnak, a történtekért bűnöst kell keresni, viszont egyáltalán nem biztos, hogy a végén a vétkes bűnhődik majd.

A csütörtöki előadásra a Tomcsa Sándor bemutató bérlet érvényes, másnap, 21-én, pénteken ismét Feydeau vígjátékát játssza az udvarhelyi társulat, melyre a Nyirő József felnőttbérlet érvényes.

A bérletes előadásokra korlátozott számban jegyek is válthatóak. Érdeklődni a 0266-212131-es telefonszámon lehet, vagy e-mailen a kozonsegszervezo@szinhaz.ro címen hétköznaponként 11 és 14 óra között, valamint előadás előtt egy órával.

Szereposztás:

Fernand Bois-D'enghien - Barabás Árpád
Lucette Gautier, énekesnő - Varga Márta
Marceline, Lucette nővére - László Kata
Bouzin - Kulcsár-Székely Attila
Irrigua tábornok - Szűcs-Olcsváry Gellért
Cheuneviette - Dénes Gergely
Fontanet, hírlapíró - Antal D. Csaba
Jean, inas - Gáll Kata m.v.
Firmin, inas - Márton Réka m.v.
Duverger báróné - P. Fincziski Andrea
Viviane, a báróné lánya - Jakab Orsolya
Miss Betting, Viviane társalkodónője - Bekő Fóri Zenkő
Nini Galant, énekesnő - Vidovenyecz Edina

Zene: Ila Gábor m.v.
Díszlet / Jelmez: Márton Erika m.v.
Mozgás: Lőrincz József
Fény: Toásó István
Hang: Lőrincz József
Ügyelő: Ozsváth Jenő
Asszisztens: Demeter Kata

Rendező: Tóth Árpád

Kimaradt?