Bölcs diákok az Erdélyi Magyar Televízióban

Új diákvetélkedővel jelentkezik az Erdélyi Magyar Televízió: a Bölcs Diákok országos szintű verseny két elődöntőjét, illetve döntőjét idén első alkalommal követhetik Erdély-szerte a televízió nézői.

A Communitas Alapítvány és az RMDSZ Kulturális Főosztálya által szervezett Bölcs Diákokra idén egyébként már hatodik alkalommal kerül sor, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Magyar Biológiai és Ökológiai Intézete, Kommunikáció, Közkapcsolatok és Reklám Intézete, Kémia és Vegyészmérnöki Kara, valamint Történelem - Filozófia Kara és a Magyar Történeti Intézet közreműködésével.

A vetélkedő általános célja a tanulók olvasási készségeinek fejlesztése, valamint az, hogy a diákok felismerjék az egyes tudományágak területéről származó információk közötti összefüggéseket. Az idei Bölcs Diákok mottója: Szeretem, hogy magyar vagyok. Ennek kiemelt célja az erdélyi magyarok színes múltjának, jelenlétének, értékteremtő hozzájárulásának szélesebb körű megismertetése a fiatalok körében.

A vetélkedő első három fordulójának összesített eredményei alapján a legjobb 10 csapat kerül a két elődöntőbe, a döntőben az első négy csapat vesz részt. A versenynek e három mozzanatát rögzíti és tűzi műsorára az Erdélyi Magyar Televízió.

A két elődöntőt május 15-én és május 22-én, a döntőt május 29-én követhetik a televízió nézői, mindhárom alkalommal este 8 órától. 

Kimaradt?