Virtuózok-középdöntő: kiesett a székely versenyző

Nem jutott tovább a zsűri döntése alapján Petres Lajos Tamás csíkmadarasi zongoraművész, akinek péntek este drukkolhattunk a Virtuózok komolyzenei tehetségkutatón. A tinik középdöntőjében kilenc versenyző mérte össze tudását, közülük hárman jutottak tovább a korcsoport döntőbe.

Petres Lajos Tamás Bartók Béla Szonatináját adta elő. Zongorajátéka előtt kiderült, érdekli a filmzene, ismeri kívülről a Titanic, a Gladiátor, A Karib-tenger kalózai betétdalait.

Játékát a zsűri nagyon szépnek, ám kicsit "medvebocsosnak" értékelte, megdicsérték, amiért jól tud korrigálni. "Amikor feljöttem a színpadra, elmúlt minden izgalmam. Sokat segített, hogy sokan drukkolnak, a faluban is, ahol lakom" - mondta a műsorvezetőnek Petres Lajos Tamás.

A 14 éves kamasz Csíkszeredában tanul a Nagy István Művészeti Középiskolában. Hét éve játszik zongorán, a zene iránti szeretetét kántor nagyapjától örökölte. A székely versenyzőt Siklódi Réka zongoraoktató készített fel a megméretkezésre.

A tinik középdöntőjéből Li Canqi (zongora), Kiss Benedek Máté (furulya) és Kökény Tamás (nagybőgő) jutott tovább. A versenyzőket a nemzeti filharmonikusokból alakult kamarazenekar kísérte.

A középdöntő sztárvendége pénteken Jávori Ferenc (Fegya), a Budapest Klezmer Band alapítója, vezetője, zeneszerző volt, aki a versenyzőkkel közös produkciót adott elő.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?