Fogyatékkal élő zenészek fesztiválja Sepsiszentgyörgyön

A Diakónia Keresztény Alapítvány április 30-án, szombaton, ötödik alkalommal szervezi meg az Outsider Music Fest nevű rendezvényt, amelyen fogyatékkal élő zenészek és együtteseik számára biztosítanak fellépési lehetőséget.

A Diakónia Keresztyén Alapítvány Sepsiszentgyörgyi Fiókja keretében működő Írisz Ház által szervezett zenei fesztivál egyedülálló az országban, és az elmúlt alkalmakkor is nagy sikere volt, sőt már nemzetközivé is vált. A hazai, fogyatékkal élő zenészek mellett idén is lesznek külföldi fellépők.

A fogyatékosokkal foglalkozó hazai intézmények terápiaként alkalmazzák a művészeti és zenei foglalkozásokat, innen jött öt évvel ezelőtt az ötlet, hogy az Outsider Music Fest keretében fellépési lehetőséget biztosítsanak a fogyatékkal élő tehetségeknek. 

Deme Róbert fesztiváligazgató tájékoztatása szerint szombaton 12 órakor a sepsiszentgyörgyi Írisz Ház Gyöngyvirág utcai székhelyének udvarán kezdődik a  Fogyatékkal Élők Zenei Fesztiválja, de a koncertek amelyek mellett egész napos programok várják az érdeklődőket.

A sepsiszentgyörgyi Írisz Házban egyébként több hasonló rendezvény is zajlik, így az Outsider Art tárlat, ahol hátrányos helyzetűek állították ki festményeiket, grafikáikat, kisplasztikáikat, de megszervezték már a fogyatékkal élők divatbemutatóját is. 

 

Kapcsolódók

Kimaradt?