Iskola másként Kolozsváron: az Opera is bekapcsolódik

Az Iskola másként alternatív oktatási hét keretében kis- és általános iskolásoknak szánt előadásokkal örvendezteti meg fiatal közönségét a Kolozsvári Magyar Opera.

Az Operában április 19-én 11 órától a budapesti Turpinszky Gippert Bélával a címszerepben, Erkel Ferenc Bánk bánját (rendező Dehel Gábor, karmester Kulcsár Szabolcs) láthatja a közönség. A másfél órás jelmezes és zenei magyarázatokkal egybekötött rendhagyó leckeelőadást (összeállította Gombár Annamária és Kulcsár Szabolcs) Gombár Annamária, rendező tartja.

Április 20-án szintén 11 órától Venczel Péter-Moravetz Levente Ali Baba és vAgy negyven rabló című családi musicaljét (rendező Moravetz Levente, karmester Kulcsár Szabolcs) tekinthetik meg az érdeklődők.

A balettkar Szergej Prokofjev Hamupipőkéjét adja elő április 21-én 11 órától (rendező-koreográfus Rareş Arcadie Cîmpean, karmester Horváth József) a Kolozsvári Magyar Opera nagytermében.

Az Operában ezúttal is lesz kulisszalátogatás, a Fedezd fel magadnak az Operát! elnevezésű programra több száz diák jelentkezett.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?