A csíkszeredai Művészeti Líceum életét összegző kiállítás nyílik Bukarestben

A tizenöt éve középfokú építészeti oktatást végző csíkszeredai Nagy István Művészeti Líceum életét bemutató kiállítás nyílik csütörtökön a Bukaresti Magyar Intézetben.

Az évforduló alkalmából nyíló kiállítás elsősorban az iskolai tevékenységet mutatja be - olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.

„Azokat a terveket, rajzokat, maketteket reprodukáltuk a pannókon, amelyeket a tanórákon készítettek a diákok, természetesen szerepelnek a szakérettségi legjobb vizsgamunkái is. Láthatók a szaktáborokban készített alkotások is, ugyanis minden vakációban ötnapos nyári gyakorlatra vittük a tanulókat, ahol kaptak egy bizonyos témát, eszerint kellett tervezni és kivitelezni egy építményt" - idézi a tájékoztató Máthé Klárát, a kiállítás kurátorát.

 Mint írják, a tárlatot kísérő szemináriumok során a résztvevők megvitatják a romániai középiskolai építészeti oktatás helyzetét. Előadásokat tartanak a líceum szakmailag és kulturálisan is inspiráló környezetéről, valamint az oktatás hagyományos keretei közül kilépő, országosan is elismert tevékenységéről - írták a tájékoztatóban.

Kimaradt?