Monodráma a Figuránál Bolyai János életéről

December 14-én, pénteken két alkalommal, 15.00 és 19.00 órától is megtekinthető a marosvásárhelyi Yorick Stúdió vendégjátéka a Figura Stúdió Színház stúdiótermében.

Kocsis István darabja, A TÉR, Bolyai János hitéről, gyötrelméről és szerelmeiről szóló monodráma. Az előadást Török Viola rendezte, előadója Sebestyén Aba, a nagy sikernek örvendő Bányavirág és Bányavakság című előadások rendezője.

Aba1 resize masolat


Az abszolút térelmélet matematikai megalkotója Bolyai János ezúttal filozófusként jelenik meg Kocsis István monodrámájában és a gondolkodó, alkotó ember önmeghatározó dilemmáival keresi a helyét az őt körülvevő világban, amit egyszerűen „TÉR"-nek nevez. A világot „másként látó geométer" az emberiség „üdvét" tartja legfontosabb feladatának, mely az önmagunk legyőzésén alapuló felemelő érzés, a végtelen tér megtapasztalása, az időtlen „ÉN" csillagként alakuló felfedezése. Sebestyén Aba a színpad terében és a néző tekintetébe kapaszkodva megidézi Bolyai János sajátságos térmegélését, személyiségének letisztulásán keresztül, mindnyájunk számára elérhetővé téve az abszolút térélményt.

Aba2 resize

Jegyek ára 15 lej (bérletes kedvezménnyel 10 lej), diákoknak és nyugdíjasoknak 8 lej (bérletes kedvezménnyel 5 lej). Jegyeket elővételben a színház jegyirodájában lehet váltani munkanapokon 10.00 és 16.00 óra között, vagy előadás előtt egy órával a helyszínen. Jegyfoglalás a 0752-227-011-es telefonszámon, vagy a figura_studio@yahoo.com e-mail címen.

„A tér tudománya mégiscsak elég szép marad. Éppen a dolog természetében rejlik, hogy ez logikai következtetések útján nem ismerhető fel, csak közvetlen szemlélet alapján. Sőt még az angyalok számára is hozzáférhetetlen marad, ha közvetlenül ki nem tapasztalják. Csak egyetlen olyan lény van, kinek szemlélete előtt az egész természet nyitva áll: Isten, a tér mestere."

Kimaradt?