Székely fonó, Ünnepi gálakoncert és lemezbemutató az Operában

Zoltan-KodalyKodály Zoltán műveivel az egész társadalom zenei műveltségének a megalapozásáért és felemeléséért harcolt. A zeneszerző születésének 130. évfordulója tiszteletére és a 220 éves kolozsvári hivatásos zenés színjátszás alkalmából a Kolozsvári Magyar Opera december 13-án csütörtökön este 18.30 órától bemutatja Kodály Zoltán Székely fonó című daljátékát, december 16-án vasárnap 18.00 órától pedig Ünnepi gálakoncertre kerül sor. A Székely fonó karmestere Horváth József, rendezője pedig Demény Attila. Az Ünnepi gálán Selmeczi György vezényel.

Három kortárs magyar opera felvételét készítette el a Kolozsvári Magyar Opera. ,,Jelentékeny esemény a CD-k elkészülte, hiszen a kortárs magyar operáknak nincs semmiféle promóciójuk. Orbán György Pikkó Herczeg, Vajda János Leonce és Léna című darabját, valamint az én Szirén című egyfelvonásosomat rögzítettük a kolozsvári opera jól bevált akusztikai terében" - mondta el Selmeczi György.opera

A lemezeket Kodály Zoltán születésnapjához kapcsolódva mutatják be a Kolozsvári Magyar Operában az Ünnepi gálakoncerten. A CD-kre került művek szemelvényei mellett a Psalmus Hungaricussal tisztelegnek Kodály emléke előtt.

Kimaradt?