Különleges programmal készül a bábszínházi világnapra a Cimborák Bábszínház

A Bábszínházi Világnap alkalmából, március 21-én a sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház 10 és 14 óra között bábos installációkkal, bábsimogatóval és bábos happeningekkel kívánja felhívni a figyelmet a műfaj sajátosságaira és fontosságára.

A program helyszíne az Erzsébet Park (a játszótér szomszédságában lévő „kerekerdő”) ahová szervezett óvodás- és kisiskolás csoportok jelentkezését várja a háromszéki intézmény a 0755-335400-as (Csüdöm Eszter) telefonszámra. Az eseményre a belépő egy gyermekrajz, amit minden résztvevő óvodás és kisiskolás otthon, vagy a tanintézményben készít el, a következő témával: Az én bábszínházam.

„A sepsiszentgyörgyi bábszínház célja, hogy a város és a megye gyermekközönségét művészi igénnyel készülő bábelőadásokkal lássa el, hogy óvodásoknak, kisiskolásoknak illetve középiskolásoknak szóló előadásokat készítésen. Törekvéseik továbbá kiterjednek a népmesék, néphagyományok kiemelkedő jelentőségének, ezek identitásformáló tulajdonságának, kultúraépítő és kultúra megőrző jellegének tudatosítására. Elek apó példáját követve, a Cimborák Bábszínház közössége úgy érzi:  továbbra is kötelessége a népmesékkel való foglalkozás, ezek megismerése és megismertettetése a felnövekvő és felnőtt nemzedékekkel” – vallják a sepsiszentgyörgyi társulat tagjai.

A társulat jelen pillanatban átmeneti korszakát éli, a következő időszakban újabb tagokkal bővül, régi előadások felújításán és új előadások létrehozásán munkálkodik úgy, hogy stúdióterme a közönség előtt zárva van, így alternatív helyszíneken játszik Sepsiszentgyörgyön és a megyében egyaránt.

A Cimborák Bábszínház legújabb előadását, a főként középiskolás közönségnek szóló Cyber Cyrano-t (rendező: Nagy Lázár József), Sepsiszentgyörgyön legközelebb március 31-én, 13 és 19 órától láthatja a nagyközönség.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?