Díjazták Berekméri Katalint a marosvásárhelyi színházi évfordulós ünnepségen

Berekméri Katalin, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának művésze csütörtök este, Molnár Ferenc Az üvegcipő című darabjának bemutatóját követően átvette a frissen Kemény János-díjat.

A díjátadásra a marosvásárhelyi intézményesített színház fennállásának 70. évfordulója alkalmával szervezett ünnepi rendezvényén került sor. A marosvásárhelyi Bioeel cég által létrehozott Kemény János-díjjal a legjobb színész munkáját ismerik el. A díjazott kilétéről a mindenkori művészeti igazgató dönt, ez esetben Keresztes Attila, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós társulatának művészeti igazgatója határozta el, kinek ítéli oda az elismerést.

A művészeti igazgató a Maszol érdeklődésére elmondta, a díjat minden évben az elmúlt évad kiemelkedő színészi teljesítményéért adják. Arra a kérdésünkre, hogy hogyan esett a választás Berekméri Katalinra, Keresztes kijelentette: „nem csak azért, mert Berekméri Katus Uniter-díjat kapott, hanem mert egyáltalán a munkája, a jelenléte a társulatban nagyon-nagyon fontos”.

"Mindig olyan felemás érzés fogja el az embert, ha egy díjat kap" – jelentette ki a Maszolnak Berekméri Katalin. Szavai szerint nincs meggyőződve arról, hogy tényleg megérdemli e díjat, annyian vannak a társulatban, akik sokkal többet és jobban dolgoznak.

"Nagyon sokat dolgoztam pár évig, de nem biztos, hogy ezt most én érdemeltem meg, de örülök neki. Közben meg örülök, hogy itthon kaptam egy díjat, házon belül. De tényleg ezt nagyon sokan legalább úgy megérdemelték volna, vagy még jobban, mint én” – fogalmazott a színésznő, hozzátéve: azt érzi, hogy „házon belül megbecsülik”, ami nagyon fontos, olyan, mint amikor azt érzi, hogy szeretik a családban, „ami nagyon fontos dolog, lehet, hogy a legfontosabb”.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?