Átadták az Ezüstfenyő-díjakat Marosvásárhelyen

Huszonhárman részesültek Ezüstfenyő-díjban, amelyet 14. alkalommal adták át az RMDSZ Szövetségi Képviselők Tanácsának (SZKT) szombati ülését megelőzően Marosvásárhelyen a Kultúrpalota nagytermében.

A díjakat Kelemen Hunor adta át. A szövetségi elnök elmondta: 26 év telt el azóta, hogy megbukott a kommunista diktatúra. Olyan munkát kezdett el a magyarság, amely hosszú utat járt meg, míg a világ megváltozott körülöttünk és gyors változások fognak következni.

A politikus közölte: mindig olyanoknak mondanak köszönetet, akik az előző évben szolgálatot, önzetlen munkát végeztek, olyat, amire nagy szükség volt a legkisebb közösségtől a legnagyobbig. Ezen személyek tevékenységét hiánypótlónak és nélkülözhetetlennek nevezte a szövetségi elnök.

A mai világban ritkán történik meg, hogy megköszönjenek valamit, ritkábban, mint kellene – hangsúlyozta Kelemen. Az RMDSZ ezért díjazza ezeket az embereket, ugyanis az elvégzett munkáért hála jár. Hihetetlenül sok munkát kell még elvégezni, újrakezdeni, falakat újraépíteni – mondta a politikus.

A 2015-ös évben végzett munkásságukért Ezüstfenyő-díjat kaptak: Bogdán Zsolt színművész, Borzási Gyula református lelkipásztor, Bréda Lajos, Varsolc polgármestere, Buchwald Péter, a Kolozsvár Társaság vezetőségi tagja,  dr. Búzás Antal Árpád, a medgyesi RMDSZ alapító tagja, Capusan Edit Réka, a nagybányai RMDSZ elnökségi tagja, Damokos Csaba, dizájner, a Romániai Képzőművészek Szövetsége sepsiszentgyörgyi elnöke, Gyerkó Levente, Galmabfalva polgármestere, Haszmann Pál Péter, a csernátoni Tájmúzeum vezetője, Ihász János,a Facsád Vidéki Regionális Önkormányzatok Egyesületének elnöke,  Kereskényi Sándor muzeológus, Kovács Jenő, Nagykároly polgármestere, Kun László, a Krassó-Szörény megyei RMDSZ tagja, Náznán B. Olga, Marosvásárhelyi kulturális életének fő meghatározó személyisége, a Lórántffy Zsuzsanna Kulturális Egysület elnöke, Plesch Katalin,a besztercei Magyar Ház vezetője, az EMKE elnöke,  Puskel Péter, újságíró, Arad kulturális stratégiáját kidolgozó közösség tagja, Somogyi Gyula, a kolozsvári RMDSZ aktív tagja, Szabó Kálmán Imre, a maroshévízi RMDSZ tagja, Szente László, SZKT-tag, a Kelemen Lajos Műemlékvédő Társaság brassói titkára, Takács Ibolya, az RMDSZ vajdahunyadi szervezetének alapító tagja, Tófalvi Éva, sportoló, Vida Katalin, tanár, Vincze András, az RMDSZ Fehér megyei szervezetének tagja, a megyei önkormányzat elnöke.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?