Özönvíz előtt és Gardénia a temesvári színházban

Ünnepi hangulatban várja temesvári közönséget a Csiky Gergely Állami Magyar Színház. A szokásos műsor mellett gyerekelőadások, meghívott produkció, és egy bemutató is színesíti a műsort.

gardenia resize

Az évad legújabb bemutatóját, Elżbieta Chowaniec: Gardénia című darabját a Temesvárra immár visszatérő Koltai M. Gábor rendezi. Elżbieta Chowaniec fiatal lengyel drámaírónő, 1982-ben született Krakkóban. A Gardénia első drámája. Az előadás bemutatójára december 7-én, szombaton kerül sor a temesvári magyar színház Stúdió Termében. A bemutatót követően az érdeklődők december 8-án, majd 18-án láthatják az előadást, 19 órától, szintén a színház Stúdió termében. A 18-i úgynevezett díszbemutatót követő közönségtalálkozón a nézőknek alkalma lesz személyesen találkozni és elbeszélgetni Elżbieta Chowaniec drámaíróval is.

katonagabor resize

A Woody Allen szövegei nyomán készült Mellékhatások Katona Gábor koreográfus rendezésében hétfőn, december 10-én lesz látható a színház Stúdió Termében.

rendorseg resize

Sławomir Mrożek Rendőrsége Hernyák György rendezésében december 12-én szerdán 19 órától látható a színház Nagytermében. A totalitárius rendszer abszurditásán nevető rendőrmusicalt októberben mutatta be a színház.

ozonviz resize


A frissen bemutatott Özönvíz előtt december 16-án és 21-én lesz látható a színház Nagytermében. A Presznyakov testvérek darabja Szabó Máté rendezésében Romániában ősbemutatónak számít. Oleg és Vladimir Presznyakov a kortárs orosz drámairodalom legnagyobbjai közé tartoznak. Drámáikat Helsinkiben, Melbourneben, New Yorkban, Aachenben, Madridban, Rejkjavikban, Liszabonban és Budapesten egyaránt játsszák a színházak.

joccakat resize

December 27-én, csütörtökön 18 órától a Zentai Magyar Kamaraszínház vendégszerepel Temesváron a színház Nagytermében. Marsha Norman: Jóccakát, mama! című előadását László Sándor vitte színre, akit a temesváriak a Prah, Cseresznyéskert, vagy éppen a Mennyország című előadások rendezőjeként ismerhetnek. Az előadásban a társulat volt tagját, Szilágyi Ágota színművésznőt vendégként üdvözölhetik újra Temesváron.

A jegyiroda nyitvatartása: hétfőtől péntekig 16-19 óra között, illetve minden előadás előtt egy órával lehet jegyet váltani; cím: Gyulafehérvár-Alba Iulia utca 2. szám, telefon: 0356-450.606, e-mail cím: ticket@tm-t.ro.

Kimaradt?