Az Osonó Ismeretlen barátok társaságával ünnepli a magyar kultúra napját

Pénteken, január 22-én 18 órától Az Ismeretlen barátok társasága avagy Piknik egy japán szőnyegen című, a román és magyar fiatalok tapasztalatait feldolgozó előadást a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Líceum dísztermében mutatja be a társulat a nagyközönség számára. Délben a líceum diákjai, a magyar kultúra napja alkalmából vesznek részt az előadáson.

A Fazakas Misi által rendezett Ismeretlen barátok társasága avagy Piknik egy japán szőnyegen című fórumszínházi előadás kiindulópontját az osonós és a csíkszeredai román fiatalok egyéni tapasztalatai képezik. A fiatalok vallomásai megbolygatják a nézőket, arra ösztönözve őket, hogy vegyenek részt a játékban saját történéseikkel és rádöbbenéseikkel. 

A román és magyar nyelven játszott produkció azt a törekvést erősíti meg, hogy az etnikumok együttélésének problémáit nem megkerülni kell, hanem dokumentálni és megvitatni, a színházművészet és színházi kultúra játékos szellemében.
A projekt főtámogatója a magyarországi Tiszta Formák Alapítvány. A helyek korlátozott száma miatt helyfoglalás szükséges, amelyet az osonoszinhaz@osono.ro e-mail címen, az Osonó Facebook oldalán vagy a 0741437627 telefonszámon lehet megtenni. 

Kapcsolódók

Kimaradt?