Új hajlék a kultúrának: művelődési házat avattak Székelykeresztúron

KereszturKulthaz2012dec02 3„Remélem, a 175 férőhelyből legalább 150-re bérletet váltanak" – jelentette ki Rafai Emil, Székelykeresztúr polgármestere a helyi új művelődési ház avatóján december 2-án, vasárnap este, telt ház előtt. A régi mozi épületét kultúrotthonná alakították át számos bukaresti kilincselés után, végül Hargita Megye Tanácsa jelentős támogatásával sikerült megvalósítani a beruházást – az intézmény az elmúlt években összesen több mint 350 ezer lejt utalt ki. Rafai Emil szerint a hármas fogatnak: a helyi és megyei tanácsnak, illetve a parlamenti képviseletnek köszönhetően sikerült valóra váltani ezt a régi álmot, és reményei szerint folytatni tudják ezt az együttműködést.

Az intézmény kulcsát Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke adta át a polgármesternek, és emellett a Székely Könyvtár sorozat első öt kötetét és székely zászlót is vitt ajándékba. A tanácselnök szerint az épület lehetett volna biliárdterem, raktár, kocsma vagy csupán egy romos épület, de nem hagyták, hogy így legyen, hanem a kultúrának teremtettek hajlékot. Borboly Csaba arra kérte a jelenlévőket, hogy támogassák továbbra is azt a csapatmunkát, amelynek eredménye, többek között, ez az új kultúrotthon.

Az eseményen részt vett Moldován József képviselőjelölt és Verestóy Attila szenátor, illetve szenátorjelölt is. Mindketten az összefogás fontosságát hangsúlyozták, Moldován József szerint képesek együtt dolgozni a városért és a térségért.KereszturKulthaz2012dec02 2

„Tudunk építkezni, összefogással csodákra vagyunk képesek" – mondta Verestóy Attila szenátor. A köszöntőbeszédek után a Kolozsvári Állami Magyar Opera, a helyi Mákvirág Néptáncegyüttes és Gáspárik Attila műsorát láthatta a közönség.

Kimaradt?