Előadással egybekötött Strauss-koncert lesz Nagyváradon

Rendhagyó zongoraest helyszíne lesz a nagyváradi Lorántffy Zsuzsanna Református Egyházi Központ Múzeumterme január 31-én, vasárnap délután 6 órától. Az eseményt Thurzó Zoltán zongoraművész (aki most is egyben előad és beszél is a zenéről), valamint a Királyhágómelléki Református Egyházkerület Püspöksége szervezi közösen.

 „Szeretik Önök Strausst? Egy hétköznapi kisfiú történetét akarom majd elmondani-eljátszani, aki kitartásával, szorgalmával, víziójával még életében egy képzeletbeli trónra lépett. Ahogy Bécs és a keringő, úgy Bécs és a Strauss-família is elválaszthatatlanok egymástól” – írja a zongoraművész a Maszolhoz eljuttatott közleményében.

Az esten Thurzó Zoltán több Strauss-átdolgozása is elhangzik majd, bemutatja Strauss világát szóban is, rengeteg érdekességet is megoszt a közönséggel a Strauss-korabeli szalonvilágról, ennek magyar vonatkozásairól, történelmi tényekről, emberi sorsokról.

„A XII. századig megyek vissza” – ígéri a zongoraművész, előadó –, „de egy hatalmas körrel érinteni fogom azokat az embereket is, akik kapcsolódnak ifj. Johann Strausshoz: André Rieu, Munkácsy Mihály, Nietzsche, Ady, Dohnányi, Wagner, Brahms, Phil Collins, Robin Williams, Széchényi, de még Balázs Fecó is. Felkeltettem az érdeklődésüket? Higgyék el, egy felejthetetlen utazásban vehetünk részt együtt.”

Az eseményre ingyenes lesz a belépés.

Kimaradt?