Toronyból szálló muzsikával búcsúzik Sepsiszentgyörgy az évtől

Sepsiszentgyörgy új Főtere az ősz folyamán megtelt élettel, kulturális programokat fogadott be, bebizonyítva, hogy igazi közösségi helyszíne tud lenni a városnak. December 23-án, szerdán, 19 órától újból megszólal a klasszikus zene a főtéren.

Decemberi időjárásban egyre nehezebb hangszereket megszólaltatni a szabad ég alatt: könnyen elhangolódnak, az ujjak is nehezebben mozognak. Ez év utolsó koncertjének alkalmából így nyolc fúvós állt össze: Demeter Attila, Demeter József, Csoma Attila, Kelemen László, Maksai József, Szakács Nándor, Szép Szilamér, Veres István. A koncert különlegessége, hogy a fúvós oktett, egy igazán rednkívüli helyszínről játszik majd, a Gyárfás Jenő Képtár épületének ablakaiból.

A karácsonyi toronyzenére az új Főtéren kerül sor, december 23-án, szerdán, 19.00 órától. A Sepsiszentgyörgy a kultúrára épít program keretében eddig filmvetítésnek, felolvasó színháznak, koncertnek és klasszikus zenének is jutott hely.

Az előző koncertek, programok során kellemes helyszínnek bizonyult az átépülő Szabadság tér. A helyszínen forró teát is lehet majd vásárolni, a karácsonyi vásár keretében, a zenehallgatás után aki még nem tette meg, a vásárfiát is beszerezheti vagy korcsolyázhat a Főtéren felállított korcsolyapályán.

Kimaradt?