Élő könyvtárban, négy nyelven lehet „olvasni” Kolozsváron

Négy nyelvű – román, magyar, cigány és angol – élő könyvtár nyílik ma, csütörtök délután Kolozsváron, a Cizmărie nevű lokálban. Délután 5 és 7 között bárki bemehet, mint egy nyilvános könyvtárba, kiválaszthat egy címet, majd kézhez kapja a „könyvet” a keresett témában. Csakhogy a könyvek – emberek lesznek.

Nők jogai, gasztronómia, nők elleni erőszak, nemzetiség – csak néhány a témák közül, amelyekben fel lehet lapozni egy-egy élő könyvet csütörtök délután Kolozsváron.  A gyerekeknek két „élő könyv” (egy román és egy magyar/roma nyelvű, Marian Dobre és Dani Mária) fog mesélni, rajzolni.

Indiai gasztronómiáról például Apai Emesétől lehet olvasni, 3 nyelven. Alex Boguş könyvéből azt lehet megtudni, lehet-e egy férfi feminista? Ioana Bumb könyvének címe: „Malala Yousafzai vagyok”.

Ioana Burdulea pszichológustól az egymás ellen háborúskodó elvált szülők gyermekeiről lehet sokat megtudni. Rita Greta könyvének címe: Milyen cigány nőnek lenni? Moscu Katalinnak a nőellenességről van mondanivalója. A könyvtár polcain lesznek olyan címek is, mint Robin Norwoodtól a Nők, akik túlságosan szeretnek (Kasza Izabella), Betty Friedantól a The Feminine Mystique (Tamás Anna), stb.

Helyszín: Kolozsvár, Samuil Micu utca 6. szám, Cizmărie. Időpont: december 10, csütörtök, délután 5 órától.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?