A rózsakvarc és a derű színe lesz a 2016-os év két árnyalata

Ismét megjelölte a Pantone, melyik lesz a jövő év színe. A hagyományokkal ellentétben azonban jövőre nem egy, hanem két árnyalat viszi majd a prímet mindenben, ami a színekkel kapcsolatos – igaz, ez a két árnyalat nagyszerűen kiegészíti egymást, amint azt a Pantone videója is mutatja:

 
A 2016-os év színei a 13-1520-s Pantone-számot viselő Rózsakvarc (Rose Quartz) és a 15-3919-os számú Derű (Serenity) lesznek. 

Ez a két szín együtt az egyensúlyt, a nyugalmat, a jólétet, a másságok békés megférését, a dualitást és a csendet fejezi ki – indokolják döntésüket a világ színskáláit katalogizáló cég munkatársai. Ezt a hangulatot húzza alá a videó is, amely a világ 2015-re jellemező zaklatottságát felvillantó képek után a rózsaszínes alkonyi felhőket és egy nő habkönnyű kendőjét animálja a két kiválasztott színben, a Rózsakvarcban (halványrózsaszín) és a Derű színében (halványkék).  

Hölgyek, urak, lakásukat újra dekorálók,virágkötők, muffinkészítők és ruhatár-felújítók: itt az idő új darabokat beszerezni, Rózsakvarc és Derű árnyalatokban!

Az előző évek színeiről itt lehet többet megtudni.


Kimaradt?