Új logókat kap a magyar közmédia

Új arculattal jelentkezik a magyar közmédia az olimpia kezdetére. A rádiós és televíziós csatornák, az MTI, valamint a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) egyaránt új logót kap, ezeket Böröcz István, az MTVA vezérigazgatója mutatta be kedden, Budapesten.

A vezérigazgató elmondta: az arculatváltás egyben a közmédia közösségi médiává válásának első állomása. Böröcz István emlékeztetett arra, hogy az öt nagy szervezet, vagyis az MTVA, a Magyar Távirati Iroda (MTI), a Magyar Televízió (MTV), a Duna TV és a Magyar Rádió integrálásával Magyarország legnagyobb médiaportfoliója jött létre. A közmédia ezután olyan lehetőségeket is kutat, amelyeket média nem vagy csak alig alkalmazott a közönsége szolgálatára - mondta.

"Célunk, hogy mindenki megtalálja, amire vágyik" – fogalmazott a vezérigazgató.

A Vida Zoltán vezette csapat által tervezett egységes arculat alapmotívumait a tűz, a víz, a levegő és a föld jelképrendszere adja, mindegyik alapja a kör.

"Amikor új szimbólumrendszerünket, képi elrendezésünket, zenénket és közösségi rendszerünket megalkottuk, akkor úgy kerestük az újat, a holnap megoldásait, hogy közben soha sem feledkeztünk meg arról, mi gyökerezik a kultúránkban" – hangsúlyozta Böröcz István, hozzátéve: a magyar mellett az európai és az egyetemes kultúra is az új arculat alapját adta. Hozzáfűzte: a közmédia a képek mögött egy filozófiát és egy értékválasztást is képviselni kíván. A képi elrendezésről szólva azt mondta, az aranymetszés ősi arányrendszere alapján készült, a teret a Leonardo által ábrázolt vitruviusi arányok szervezik, de a tervező a természetet is segítségül hívta akkor, amikor a Fibonacci-számok alapján rendezte be a képeket.

A nézők számára péntektől látható logókat egy performance keretében mutatta be a közmédia.

Kimaradt?