Csíkszentdomokoson és Balánbányán vendégszerepel a Kakuk Marci

A Csíki Játékszín december 4-én, pénteken 19 órától Csíkszentdomokoson, a Kurkó Gyárfás bérletes nézőinek játssza Tersánszky Józsi Jenő bohóságát: a Kakuk Marcit, Parászka Miklós rendezésében. December 6-án, vasárnap 19 órától pedig Balánbányán, a Nagyhagymás bérletes nézőinek játssza az előadást.

Az előadásra érvényes a 2015/2016-os évadra megvásárolt bérlet. Bérletekkel és további információkkal a helyi művelődési otthonok munkatársai szolgálnak. A fennmaradó helyek függvényében a bérletes előadásokra is válthatók jegyek, előadás előtt a helyszínen, felnőtteknek 15 lejes, diákoknak és nyugdíjasoknak 9 lejes áron.

A csíkszentdomokosi és balánbányai kiszállást Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Megyei Kulturális Központ támogatja, a Színház Hargita Megyének című program keretén belül.

Kacki Márton, kültelki amorózó. Gúnyneve onnan származik, hogy a nők szívesen befogadják és ezért nem is rak saját fészket, hanem a másokéra jár, ahogyan a kakukk madár. Bár Marci szeretné összekötni életét Csuri Linkával, szállásadójának a lányával, nem tud határozottan véget vetni a Pattanó Rozival folytatott viszonyának. Ezért Rozi vadházastársa késekkel felszerelve keresi őt. Csuri Linka anyja kilátásba helyezi áldását a frigyre, amennyiben Marci egy ócskássátorra való összeget elő tud teremteni. A méltóságosék, akiknél Marci alkalmi napszámos munkát vállal, jutalmat tűznek ki egy eltűnt medál megtalálójának. Minden együtt van ahhoz, hogy a dolgok jóra fordulhassanak és Marci új életet kezdjen, ám ekkor úgy tűnik, elpártol tőle híres szerencséje és jókedve, mely korábban mindig talpra állította.

Az előadás megtekintését 14 éven felülieknek ajánlják.

Kimaradt?