Egyelőre nincs kultúra-kedvezmény a Maros megyei nagycsaládosoknak

A kulturális intézmények kedvezményes áron történő látogatását tette volna lehetővé Csép Andrea Éva, RMDSZ-es tanácsos javaslata, amennyiben a megyei önkormányzat elfogadja azt. Ám ez ügyben nem történt előrelépés.

A Maros megyei önkormányzat november végi ülésén Csép Andrea Éva újból felhívta a figyelmet arra, hogy annak ellenére, hogy még augusztusban javasolta, hogy hozzanak egy olyan döntés, amely lehetővé tenné, hogy jutányos belépti díjért látogathassák a nagy családok a kulturális eseményeket, még mindig nincs erre vonatkozó határozat. Augusztusban hagyták ugyanis jóvá azokat a tarifákat, melyeket a kulturális intézmények a következő évben használni fognak.

A kifogás elsősorban a jogi meghatározásokról szólt, arról, hogy hogyan értelmezhető a család fogalma. „Én úgy gondolom, ez csak egy kibúvó volt, és azt hiszem, hogy nem törvényekbe kell kapaszkodnunk, hogy mit jelent a család fogalma, hanem meg kell keresnünk közösen azt a megoldást, amellyel be tudjuk vezetni a családi jegyet, mint nagyon sok európai országban.” – hangsúlyozta Csép Éva Andrea, megyei tanácsos. 

Kimaradt?