Kolozsvári művészek Operettissimója Kézdivásárhelyen

December 11-én, pénteken 19 órától a kolozsvári Operettissimo visz zenei csemegét a kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Ház nagytermébe.

A nóta- és operettest alatt a kézdivásárhelyi közönségnek alkalma lesz megismerni olyan híres magyar operettszerzők műveit, mint Kálmán Imre, Lehár Ferenc, Huszka Jenő, Szirmai Albert, Eisemann Mihály, Lajtai Lajos. Felcsendül a Monti csárdás és Brahms V. Magyar tánca is.

A Kolozsvári Magyar Opera és Filharmónia művészeiből alkotott Operettissimo négy énekesből, két hegedűsből és egy zongoristából áll. Nótát, operettet, revüt és musicalt játszanak. Az együttes tagjai: Kolcsár Katalin, Plesa Róbert, Kolcsár Péter, Veres Noémi, Rigmányi István, Deák Albert és Gyenge Zoltán Balázs. Küldetésüknek tekintik, hogy a magyar operettet – melyet 2013-ban az Országgyűlés megszavazott hungarikumnak – minél több magyarlakta településen méltó módon közvetítsék.

Jegyek ára: elővételben 15 lej, helyszínen 20 lej. Elővételben kaphatók a közönségszolgálati irodában, hétfőtől csütörtökig 8-tól 19 óráig, pénteken 8-tól 15 óráig, valamint előadás előtt egy órával. Helyfoglalási lehetőség a 0267/361081-es telefonszámon vagy az office@vigado.ro e-mail címen.

Kimaradt?