Orosz kortárs drámaíró darabjának bemutatója Temesváron

Oleg és Vlagyimir Presznyakov orosz kortárs drámaírók Özönvíz előtt című vígjátékának romániai bemutatójára készül a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház.

A darabot a Miskolci Nemzeti Színház rendezője, Szabó Máté állítja színpadra, aki első alkalommal dolgozik a temesvári társulat színészeivel.

A darab szerzői, a szibériai születésű Oleg és Vlagyimir Presznyakov a kortárs orosz dráma legnépszerűbb alkotói, akik márkanévként vonultak be a nyugat-európai színház világába.Temesvar szinhaz2

A humorban és váratlan fordulatokban gazdag vígjátékban egy középkorú férfi útját követhetjük nyomon, amint egyfajta "második" özönvíz előtti állapotban próbálja menteni magát és mindazt, ami neki még számíthat valamit. "Tragikomikus mese arról, milyen messze vagyunk az újrakezdés lehetőségétől akár társadalmi, akár egyéni szinten, és ha nem vigyázunk, nemhogy a bárkáról, de a saját csónakunkból is kiszorulunk" - olvasható a színház közleményében.

Az előadásban fellép Aszalos Géza, Bandi András Zsolt, Virág György, Magyari Etelka, Kiss Attila, Mátray László, Fall Ilona, Molnos András Csaba, Éder Enikő, Dukász Péter, Nagy Sándor, Vass Richárd, Balázs Attila, Kocsárdi Levente és László Pecka Péter.

A bemutató előadás csütörtökön este hét órakor lesz a temesvári színház Nagytermében.

Kimaradt?