Az Udvarhely Táncműhely a Stúdió Színházban

A marosvásárhelyi Stúdió Színházban vendégszerepel november 28-án este 7 órától az Udvarhely Táncműhely. A társulat az Amit akartok ...avagy előjáték a Vízkereszthez című, William Shakespreare műve nyomán készült mozgásszínházi adaptációt adja elő, Uray Péter rendezésében.

amitakartok2 resize masolat

Az előadás alapjául szolgáló műben a vágy, amely a szerelmeseket hajtja, lányos arcú fiút és fiús arcú lányt varázsol eléjük. Shakespeare szerelmi történetének néhány napja alatt minden a visszájára fordul. A szereplők alámerülnek a kín bugyraiba, majd onnan felbukkanva észreveszik, amit a káprázat addig eltakart szemük elől.
Játék a szerelemről. A harcokról, amiket egymásért s néha egymás ellen folytatunk. Játék magáról a játékról, amely mindig örömet szerez.

Az értelmezés újabb síkját kereső mozgássínházi játék a Shakespeare-i mű egyedi olvasata, amely a táncszínházi tapasztalatok és mozgásszínházi eszköztár elemeinek találkzásából születik meg.

Rendező: Uray Péter m.v, dramaturg: Márton Imola m.v, zeneszerző: Cári Tibor m.v., jelmezetervező: György Eszter m.v.
Előadják: Albert Éva, Boros Béla, Gáll Kata, Győrfi Csaba, Mezei Gabriella m.v, Oláh Hilda, Osváth Ildikó, Pál Levente, Ruszuly Ervin f.h., Szűcs-Olcsváry Gellért m.v.

amitakartok3 resize masolat

Az előadást a színpadon elhelyezett ülőhelyekről tekintheti meg a közönség. Az ülőhelyek száma korlátozott. Az előadás időtartama hetven perc szünet nélkül.

A jegyek elővételben megvásárolhatóak a Stúdió Színház jegypénztárában minden kedden és csütörtökön 12-14 óra között, vagy az előadás helyszínén, kezdés előtt egy órával. Jegyfoglalás a 0265-260362 és 0745-526959 telefonszámokon.

Kimaradt?