Prince zongorával turnézik Európában

Csak zongorakísérettel lép fel egyhónapos, novemberben induló európai turnéján a rocksztár Prince.

Pályafutása során először készül ilyen jellegű előadásra, bár korábban is szívesen színesítette fellépéseit szóló zongorás számokkal - emlékeztetett a BBC News beszámolója.

A turné november 21-én kezdődik Bécsben, majd brit nagyvárosokban, Bracelonában és Brüsszelben folytatódik, továbbá a hírek szerint Dániában, Hollandiában, Svédországban, Hollandiában, Svájcban, Olaszországban és Németországban is lesz koncert.

A zenész több okot is felsorolt a szokatlan vállalkozás magyarázataként: szeretett volna „valami komoly kihívást", ki akart próbálni valami új dolgot, és úgy érzi, pusztán egy zongorával sokkal tisztább, egyszerűbb, amit előad. „Gyakorlatilag nem kapok rossz kritikákat, mert olyasmit csinálok, amelyet harminc éven tökéletesítettem" – célzott hagyományos koncertjeire.

Prince több mint tíz éve már jelentkezett egy albummal, a One Nite Alone című lemezzel, amelyet zongorakísérettel vett fel. Ezen szerepelt az A Case Of You című feldolgozás, de zongorás repertoárjába tartozik a The Beautiful Ones, a Sometimes It Snows In April, a How Come U Don't Call Me Anymore és a Starfish and Coffee című dal is.

A Piano and a Microphone elnevezésű európai turné tervbe vett brit helyszínei között szerepel Birmingham, Glasgow, Liverpool és London.

Kimaradt?