Verskapuval nyit a marosvásárhelyi könyvvásár

Egy verskapu felállításával teszik különlegesebbé a könyv marosvásárhelyi ünnepét a 21. Marosvásárhelyi Könyvvásár szervezői és a marosvásárhelyi magyar diákok. A könyvekhez vezető kaput november 12-én, csütörtökön délelőtt fél tíztől kezdik el építeni, 10 órától pedig a vásár ünnepélyes megnyitójára kerül sor.

A szervezők a verskapu megalkotásában a marosvásárhelyi közösség segítségét is kérik, pontosabban kedvenc idézetük elhelyezését a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház bejáratánál.

A csütörtökön startoló vásár idén egy nappal tovább tart nyitva, vagyis vasárnap, november 15-én 14 óráig látogatható.

A négy nap alatt több mint 80 program várja az érdeklődőket, az író-olvasó találkozók, dedikálások mellett kiemelt irodalmi programokra is sor kerül. Így csütörtökön 17 órától a Kultúrpalota kistermében a Magyar Írók Estjének Györe Balázs, Krusovszky Dénes, Papp Sándor Zsigmond és Tompa Andrea a meghívottjai, a Főszerkesztők estjére az erdélyi szépirodalmi lapok, a Helikon, Irodalmi Jelen, Látó, Korunk, Székelyföld és Várad folyóiratok képviselőit várják. Az eseményre pénteken, november 13-án kerül sor 17 órától a színház kistermében. 

Ugyancsak a színház kistermében, de már szombaton 19.30-tól kerül sor Hulló csillag címmel a Jánosházy György emlékestre is, amely a tavaly elhunyt költő posztumusz kötetének anyagára és archív hangfelvételekre épül.

Emellett színházi előadások is szerepelnek a programban, így a Kolozsvári Állami Magyar Színház Leonce és Léna című előadására, Garaczi László Ovibrader című művéből készült felolvasószínházra, illetve a nemzeti színház Varga Gábor Kályhabúcsúztató című darabját állítja színpadra.

A részletes program elérhető a könyvvásár honlapján.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?