Parental Ctrl: bemutató előadás a kolozsvári Ecsetgyárban

November 1-jén, este 7 órai kezdettel láthatja a közönség a kolozsvári Ecsetgyár első emeleti stúdiójában a GroundFloor Group legújabb előadását, Sinkó Ferenc rendezésében.

A Parental Ctrl egyszerre színház és koncert, és az Y generáció szüleikkel való viszonyának bonyolult és érzékeny témáját járja körül, érintve a rájuk jellemző virtuál-függőséget és valóságból való menekülést, elénk tárva a generációk közti kötődések és szakadások elkerülhetetlenségét. A rendező sajátos multidiszciplináris megközelítése ennek az előadásnak is jellemzője: színház, mozgás, zene és videó egyenértékűen ötvöződnek benne, pörgős és újszerű formában. 

A #hattyúdal (Kolozsvári Állami Magyar Színház produkciója) és Parallel (GroundFloor Group produkció) alkotója ezúttal is egyéni tapasztalatokból kiindulva, a csapattal szorosan együttműködve hozta létre az előadást. Újra láthatjuk a Parallelből ismert bodoki-halmen katát (így, csupa kisbetűvel írja a nevét) és a #hattyúdalból Ötvös Kingát, akikhez ezúttal a Lugosi Béla Emlékzenekarból (Váróterem Projekt) ismert Sipos Krisztina csatlakozott. A három fellépő the blue screen band néven zenekart alapított az előadás próbafolyamata alatt, a bemutató egyben az ő bemutatkozó koncertjük is. Az előadás dramaturgja és a rendező munkatársa Adorjáni Panna, a fénytervet, hangbeállítást és videókat jegyzi Almási Attila, technikai asszisztens Radu Bogdan.

Sztroboszkóp, füstgép, valamint hangos zene miatt az előadás megtekintése gyerekeknek, várandósoknak, epilepsziásoknak, valamint pacemakerrel rendelkezőknek nem javasolt.

Az esemény a Hotspot.art – Kortárs Művészet a Közösségekért projekt része. A projekt lebonyolítója az Ecsetgyár, támogatója Norvégia, Izland, Liechtenstein, illetve Románia kormánya. Helyfoglalás és további információk a GroundFloor Group honlapján: www.groundfloor.ro.

                

Kimaradt?