Eseménydús őszutó a marosvásárhelyi színházban

A nagyváradi VI. Interetnikai Színházi Fesztiválon való teltházas előadás után ismét megtekinthető a marosvásárhelyi színpadon A makrancos hölgy, avagy a hárpia megzabolázása. A Shakespeare-vígjátékot a Tompa Miklós Társulat színészei ma, november 24-én 19 órakor játsszák a Nagyteremben. A makrancos holgy foto Bartha Laszlo resize

A múlt évad egy nagytermi és egy kistermi előadását is újra láthatják a vásárhelyi nézők: november 25-én Dorota Maslowska Két lengyelül beszélő szegény román című drámája 19.30-kor tekinthető meg a Kisteremben. A Theodor Cristian Popescu rendezte produkciót 2011 márciusában mutatták be Nagy Dorottya, Moldován Orsolya, Benedek Botond, László Csaba, Tollas Gábor, valamint a Maros Művészegyüttes táncosainak előadásában. A lengyel kortárs szerző drámáját országos bemutatóként vitte színre a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata, üzenetei első sorban a fiatal közönséghez szólnak.

Ket lengyelul beszelo szegeny roman foto Bartha Laszlo resize 

Ismét színpadon G.E. Lessing Bölcs Náthán című drámája Harsányi Zsolt rendezésében. A nagytermi előadás november 28-án 19 órakor tekinthető meg László Csaba, Gecse Ramóna, Korpos András, Berekméri Katalin, Bányai Kelemen Barna, Moldován Orsolya, Bartha László Zsolt, Ördög Miklós Levente, Tollas Gábor, Kovács Botond, Meszesi Oszkár, valamint a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem színész szakos hallgatónak fellépésében.

Bolcs Nathan foto Bartha Laszlo resize

A drámai költemény távoli vidéken és távoli múltban – a muzulmánok meghódította Szentföldön, a keresztes háborúk korszakában – játszódó cselekménye hátterében az eszmék párbeszéde zajlik. Tolerancia és toleranciahiány, emberség és az emberség hiánya között vívódnak a szereplők.

Kimaradt?