Német klasszikusok a sepsiszentgyörgyi hangversenyévad első koncertjén

A háromszéki hangversenyévad idei első koncertjét a Szatmárnémeti Dinu Lipatti Filharmónia Consonantia Kamarazenekara adja október 23-án, pénteken 20 órától a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház nagytermében. 

A szatmárnémeti kamarazenekar visszatérő vendége a sepsiszentgyörgyi hangversenyévadnak. A világszerte ismert hegedűművész, dr. Fátyol Rudolf a filharmónia igazgatója kiemelten fontosnak tartja, hogy a zenekedvelő közönség számára élményt adó esteket nyújtsanak fellépéseikkel, koncertjeikkel. Dr. Fátyol Rudolf Bartók Béla emlékdíjas és a Román Kulturális Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett alkotó, az együttest 2000 óta irányítja szakmai útján és emeli nemzetközi színvonalra Franz Lamprechttel, a zenekar németországi állandó karmesterével közösen. Számos nagyszabású európai fellépés, nívós koncertek rádiós felvétele gazdagítja munkásságuk, a szatmárnémeti hivatásos muzsikusok évadonként több mint 80 koncertet tartanak.

A sepsiszentgyörgyi hangversenyévad nyitókoncertjén, a Consonantia Kamarazenekar műsorát J. S. Bach a-moll hegedűversenye indítja, majd az osztrák klasszicista Joseph Haydn ritkán játszott remeke, a hegedűre és zenekarra írt G-dúr hangversenyt, és Felix Mendelsson-Bartholdy d-moll vonós zenekari koncertjét hallhatjuk.

Az idei zenei évad nyolc koncertet kínál – decemberig a Brassói Filharmónia, a Georgius és a Csíki Kamarazenekar tart hangversenyt. A bérletárusítás megkezdődött, de lehet jegyet is vásárolni a hangversenyekre a városi kulturális szervezőirodában illetve a biletmaster.ro oldalon.

 

Kimaradt?