A Figura Stúdió meseelőadása Gyergyószentmiklóson és Balánbányán

Jövő szerdán, november 28-án újra bérletben tekinthető meg a Figura Stúdió Színház Szamár a torony tetején című mesejátéka, Dézsi Szilárd rendezésében. A 10 órától kezdődő előadásra a Pinocchio bérlet érvényes, míg a 12 órától kezdődő előadásra a Móka bérlettel rendelkező gyerekeket várják. A jegyek ára 5 lej.

Ezt követően Zalán Tibor Szamár a torony tetején című darabját november 30-án, jövő pénteken, Balánbányán mutatja be a Figura Stúdió Színház.
A Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Megyei Kulturális Központ támogatásával létrejött balánbányai vendégjátékra a Színház Székelyföldnek program keretében kerül sor.

szamar resize

A gyerekelőadás története egy kisfiúról szól, aki korán elveszíti édesanyját, így a nagyapónak kell válaszolnia a kisgyerek furcsa kérdéseire. Boldizsár, a nyughatatlan kisfiú, nekivág a nagyvilágnak, hogy megkeresse édesanyját, aki Nagyapó meséje szerint felköltözött a távoli Holdra.
Az úton elkíséri hűséges, bölcs szamara, Zebulond, aki kalandjaik során megannyi sikertelen próbálkozás ellenére is, minden alkalommal igyekszik segíteni földtől elrugaszkodott gazdáján. Kalandozásaik kísérője, bűvölője a telihold is. Végül megérkeznek Párizsba, az Eiffel-toronyhoz, hiszen Nagyapó azt mondta, a Hold ott lakik a torony tetején...

Kimaradt?