Erdélyi díjazottak a Városmajori Színházi Szemlén

Két erdélyi díjazottja van a 2015-ös Városmajori Színházi Szemlének: Czikó Juliánna, a Csíki Játékszín művésznője a legjobb női főszereplő díját vette át tegnap, Budapesten, Béres László Gyergyószentmiklóson élő, kolozsvári rendező pedig a békéscsabai Jókai Színháznál rendezett előadásáért kapta meg a zsűri különdíját.
 
A Budapesti Nyári Fesztivál, Színházi Szemle díjkiosztóján két erdélyi színházi teljesítményt is ünnepelt a szakma: Czikó Juliánna, a Csíki Játékszín művésznője a legjobb női főszereplő díját vette át tegnap, Budapesten. A díjat a csíkszeredai önkorményzati színház nyár elején, a  városmajori szabadtéri színházelőadások sorában bemutatott Édes Anna előadásban való címszerep megformálásáért kapta (rendező: Lendvai Zoltán).
 
Béres László Koloszvári születésű, Gyergyószentmiklóson élő rendező pedig  - aki Erdélyben jelenleg a Kolozsvári Magyar Opera művészeti tanácsadójaként dolgozik -, szabadúszó rendezőként a békéscsabai Jókai Színház Bernarda Alba háza című előadásának rendezőjeként a zsűri különdíját vette át.
 
A zsűri tagjai voltak: Böhm György, rendező, dramaturg, Hűvösvölgyi Ildikó színművész és Karinthy Márton, rendező, a Karinthy Színház igazgatója és Bán Teodóra, a Szabad Tér Színház igazgatója, a Városmajori Színházi Szemle fesztiváligazgatója.
A díjazottak az ünnepi érdemoklevelek mellett egy gravírozott Ajka kristályvázát is kaptak ajándékba. A pénteki díjkiosztón a hangulatról a Swing a la Django együttes muzsikusai gondoskodtak.

Kimaradt?