Emlékérem készül az aradi Szabadság-szobor 125. évfordulójára

Idén 125 éve annak, hogy Zala György alkotását, a 13 aradi vértanú emlékművét 1890. október 5-én felavatták. A Szabadság-szobor évfordulójának alkalmából az RMDSZ és az aradi Szabadság-szobor Egyesület 300 ünnepi emlékérmet készített – közölte kedden az RMDSZ hírlevele.

A kezdeményezők szerint a Szabadság-szobor felavatása olyan esemény, amely nemcsak Arad városának és nemcsak az ottani közösségnek, hanem az egész magyar nemzetnek a történetében mérföldkő, ezért erről tisztelettel és méltó módon kívánnak megemlékezni.

A Matúz András tervezte érmet a budapesti pénzverdében készítik, anyaga ezüsttel futtatott bronz, 65 milliméter átmérőjű és 150 grammot nyom. Vele jár egy díszdoboz és egy eredetiséget igazoló tanúsítvány is. Az érmek egy része – korlátozott számban, előjegyzés alapján – szabadon megvásárolható lesz.

Az előjegyeztetés személyesen az RMDSZ Arad megyei szervezetének székházában vagy telefonon, a 0257250627-as számon tehető meg. Ugyanitt juthatnak az érdeklődők az érmére vonatkozó bővebb információkhoz is. Előjegyzési határidő: 2015. szeptember 21.

Kapcsolódók

Kimaradt?