Ezek az alkotások versenyeznek a Filmgaloppon

Megszületett az előzsűri döntése, összeállt a Filmgalopp első versenyprogramja. A 15. Filmtettfeszt Magyar Filmnapok pályázati felhívására 26 filmet neveztek, valamennyi megfelelt a felhívás követelményeinek – közölte a maszol.ro-val Buzogány Klára főszervező.

 A versenybe jutott alkotásokból két vetítési blokk állt össze, amelyet minden helyszínen (a fesztiválnak otthont adó 12 városban) műsorra tűznek:

Első verseny:

Besenyei Katalin: Ingatlan, 17’

László Barna: Jég alatt, 27’

Bende Attila: Memento, 4’

Visky Ábel: Romanian Sunrise, 25’

Moldovai Katalin: Szezon után, 15’

Második verseny:

Halmen József: Kliens, 28’

Bertóti Attila: Mese, 7’

Bán József: Kelj fel, és járj!, 13’

Bán Attila: A Paradicsom, 12’

Simó Ibolya: Tökéletes befektetés, 20’

Fazekas Gyöngyi: Tünemény, 10’

A díjkiosztó gálára a Filmtettfeszt zárónapján kerül sor. A zsűri a fesztiválon részt vevő, elismert filmes szakemberekből fog összeállni. A fődíj az NMHH Médiatanácsa által felajánlott 1 000 000 Ft, és 1000 RON pénzjutalmat ajánlott fel különdíjként a Nobila Casa.

A fesztivál idén először hirdetett versenyt. A megmérettetés célja fiatal, erdélyi, magyar tehetségek felkutatása, filmjeik bemutatása a szakma és a nagyközönség előtt.

A 15. Filmtettfeszt Magyar Filmnapok rendezvénysorozatát szeptember 30. és október 4. között szervezi meg a kolozsvári székhelyű Filmtett Egyesület 12 erdélyi városban (Kolozsvár, Nagyvárad, Nagybánya, Arad, Beszterce, Szeben, Csíkszereda, Székelyudvarhely, Kézdivásárhely, Kovászna, Sepsiszentgyörgy, Zilah).

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?