Kihirdették az erdélyi Instagram-verseny nyerteseit

Megvannak az erdélyi instagram-verseny nyertesei: Takács Andrea képe kapta a legtöbb szavazatot, így beülhet egy profi rallyversenyző autójába, a helyszíni kiállításon 45 szívecskét begyűjtő Ambrus Krisztina pedig röpülhet gyrocopterrel Székelyudvarhely felett. A szakzsűri díját  Pálfi Attila nyerte el képeivel.

Mint írtuk, a versenyt az Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács hirdette meg „Instázd fel magad a falra, de van képed hozzá?” címmel. A beérkező képekből rendhagyó Instagram-kiállítást nyitottak, amellyel az volt a céljuk, hogy „a fiatalok sajátos látásmódját, érdeklődési köreit, hétköznapjait képeken keresztül az idősebb generációval is” megismertessék. Mindezt egy olyan felületen, melyen otthonosan és szívesen mozognak, és mely segítségével közelebb lehet hozni az értékteremtést, fejleszteni lehet a vizuális kultúrát egy új, mai köntösbe csomagolva.

A tizenegy témában – sport, étkezés, divat, járművek, természet, fények, család, szórakozás, hobbik, fekete-fehér, Mokka – összesen negyvenöten küldtek be fotókat, amelyekből 278at állítottak ki. Ezeket augusztus 17. és 24. között tekinthették meg az érdeklődök a rendezvényre átalakított székelyudvarhelyi Szabad Európa Kávéházban. 

A nyertesek: Takács Andrea, az Instagramon uietinsta hashtag alatt összegyűlt képek közül a legtöbb lájkot szerezte, szám szerint 273-at, nyereménye egy kör egy profi rallyversenyzővel a Hargita Rallyn.

 

#Fisherman #uietinsta #feketefehér #fény #photography #Szèkelyudvarhely

@takacsandi által közzétett fénykép,

Ambrus Krisztina, a 10 napig tartó kiállítás helyszínén legtöbb lájkot szerző instás fotó készítője 45 szívecskével vitte el nyereményét, ami egy kört jelent gyrocopterrel Székelyudvarhely felett a Gyromania jóvoltából.  A szakmai zsűri Pálfi Attila fotóját értékelte a legjobbnak, ő egy 3D-s szemüveggel ellátott videótelefon boldog tulajdonosa a Notebook GSM jóvoltából.

A nagy érdeklődésnek köszönhetően, a beküldők között több különdíjat is kiosztottak, utalványokat kapott az a három jelentkező, akik az első helyezetten kívül a helyszínen a legtöbb szívecskét szerezték.

A kiállítás zárásaként, szerdán este, a Szabad Európa Kávéházban a szervezőcsapat kiértékelést tartott, amelyen részt vettek a támogatók, a szakmai zsűri, valamint a nyertesek, akik átvehették díjaikat. Az Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács sikernek könyveli el programot, és várja a további ötleteket.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?