KaravanAct színházi örömutazók Csíkban (GALÉRIA)

Magával ragadta Csíkszeredát keddtől a KaravanAct utazó színházi fesztivál. A premiernek számító "megmozdulás" szerda esti produkciójáról mutatunk fényképgalériát.

Szerda délután 6 órától a Tóth Larisa Táncstúdió és a FolkTrio "különleges részvételével" látthatta Csíkszereda a Shoshin Színházi Egyesület Kolozsváron is látványos sikert elkönyvelő produkcióját, az Antigoné családja: a vakság történetei című darabot. Az olaszországi Regula contra Regulam Teatro közreműködésével, Raúl Iaiza rendezésében készült előadást közönségtalálkozó követi jelen pillanatokban.

Ahogyan az Erdélyi Riport a kuriózumszámba menő társulatról írja, általuk "új és rendhagyó formáció jelent meg az erdélyi színházi világban. A Shoshin Színházi Egyesület célja többek között „megvizsgálni, milyen módszerek állnak a színház rendelkezésére, hogy egyenes úton hasson az egyénre és a társadalomra. A színház ugyanis sokkal több, mint előadás” – állítja az egyik alapító, köllő Csongor - aki Györgyjakab Enikő alapítótárssal alkotnak örömöt a közönség "érdekében".

Csíkszeredába érkezvén már azonnal utcaszínházi bejelentkezővel tisztelegtek a városnak, majd, program szerint, 18 órától a Csíki Székely Múzeum bástyatermében az olaszországi társulat Mint egy megkergült óra (rendező: Raúl Iaiza) című előadásával nyitotta a fesztivált. Este 8 órától a Szakszervezetek Művelődési Házában a Shoshin Színházi Egyesület produkciója, az Egy távoli emlék töredékei volt megtekinthető (rendező: Köllő Csongor). 

Szerdán délelőtt 11 órától a Mikó-vár udvarán a Regula contra Regulam Teatro Poquita& Filarmonica kis kalandjai címmel tarottt koncertelőadást gyerekeknek (rendező: Raúl Iaiza).

Augusztus 27-én este 8 órától újabb ínyencséggel, Csíkdelnére várják a színházkedvelőket: a  Regula contra Regulam Teatro és a lengyelországi Grotowski Intézet koprodukcióját lehet megtekinteni a csíkdelnei Szent János-templomban. Az előadást követően ismét lesz közönségtalálkozó. az előadásokra a belépés ingyenes - adományokat szeretettel elfogadnak.

Kapcsolódók

Kimaradt?