Pompázatos virágkocsik vonultak fel Nagyváradon

Pénteken hat virágkocsi - Nagyvárad és Debrecen közös alkotása mellett a Szent Korona, az Élmény és wellness felsőfokon című kompozíció (Aquaticum Debrecen), a Megszépülve, játékosan, varázslatosan című alkotás (Keviép Kft.), a Kalózhajó (FÓRUM Debrecen bevásárlóközpont) és a Kívánságcsokor a Korzóról (Auchan) virágkocsi - vonult fel Debrecen testvérvárosában, Nagyváradon, ahol helyi művészeti csoportok között vonultak fe a Nyitott ablak Európára című rendezvényen.

A zuhogó eső miatt időnként a táncosok kénytelenek voltak felvonni esernyőjüket. A virágkocsik érkezési helyére meghirdetett színpadi- és gyermekprogramokat a rossz idő miatt lefújták, de így is sokan várták a város utcáin az augusztus 20-i, debreceni virágkarneválról érkezett kocsikat. A felvonulást hintók és lovasok nyitották.

A menet indulása előtt Huszár István nagyváradi alpolgármester elmondta, bár csütörtökön is eláztak Debrecenben, örülnek, hogy sikerült Nagyváradra áthozni a virágalkotásokat. Azt is elújságolta, hogy végül öt helyet hat virágkocsit láthatnak a váradiak a 16-ból, melyek a 46. debreceni virágkarneválon vonultak fel.

Az alpolgármester, aki maga is motorkerékpározik, rendhagyónak mondható felhívást intézett a motorkerékpárosokhoz: jövőre díszítsék fel a motorokat, s vegyenek részt a rendezvényen. Huszár István azt is elmondta, ő már idén is feldíszítette a motorkerékpárját, az eső akadályozta meg abban, hogy motorozzon a menetben.

A felvonulást hintók és lovasok nyitották, a virágkocsikat Nagyvárad utcáin és a parkban a 19.30 órai visszaindulásig csodálhatták meg az érdeklődők.

Kapcsolódók

Kimaradt?