Magyarul is „beszél” az UNTOLD Fesztivál

Az UNTOLD Fesztivál partnerségre lépett az Igen, tessék! mozgalommal, és a többnyelvűséget ösztönző intézkedéseket hozott a fesztivál idejére. A rendezvény különböző szolgáltatásai, weboldal, térképek és a szabályzat is elérhetőek magyar nyelven.

Igen, tessék! matricák az UNTOLD-on

Matricák jelölik majd azokat a helyeket, ahol magyar nyelven is kiszolgálnak a fesztivál alatt. „Ez a partnerség azért jött létre, mert fontos számunkra, hogy az eseményre érkezők elégedetten távozzanak Kolozsvárról és reméljük, az anyanyelvű kiszolgálás hozzásegít majd ehhez. A többnyelvű kiszolgálás egy ilyen kaliberű nemzetközi fesztiválon alapvető követelmény, és nagyban befolyásolja a városimázst, valamint segíti a mozgalom fejlődését” – jelentette ki Krippán Kinga, az Igen, tessék! mozgalom kommunikációs felelőse.

Magyar nyelvű szolgáltatások

Az UNTOLD Fesztivál weboldalán minden információ magyarul is elérhető. Ezen kívül a fesztiválozók az infópontoknál megkaphatják a magyar nyelvű térképeket és szabályzatot is. A fesztivál önkénteseit nyelvtudásuk alapján választották ki, ők pedig a beszélt nyelvektől függően kitűzőket kapnak – ezek alapján a fesztiválozók tudni fogják, hogy milyen nyelven szólíthatják meg az illető önkéntest. A beszélt nyelvek az IFI Főváros nyelvei: román, magyar, angol, német és francia.

„A fesztivál infópontjainál folyamatosan lesznek magyar önkéntesek, akik segíthetnek a résztvevőknek, emellett pedig a térképek és szabályzatok is elérhetőek náluk magyarul. Örvendünk, hogy Románia legnagyobb fesztiválja az Európa Ifjúsági Fővárosának egyik rendezvénye, ezáltal pedig többnyelvűen kommunikál” – Borzási Sarolta, a Share Föderáció alelnöke.

Az UNTOLD Fesztiválról

Az Untold Fesztivált július 30. és augusztus 2. között szervezik Kolozsváron, és olyan népszerű előadókat hoz Erdélybe, mint a jelen legmenőbb electro-dance-music képviselői: AVICII, ARMIN van BUUREN, DAVID GUETTA és DIMITRI VEGAS&LIKE MIKE. A kolozsvári fesztivál színpadjain több mint 150 hazai, magyarországi és nemzetközi együttes és DJ lép fel, közöttük ATB, Fedde le Grande, Tinie Tempah, John Newman, Patrice, Dj Premier, AronChupa, Foreign Beggars, Wilkinson, ANDYC, Tom Odell, John Digweed, Sharam, Nic Fanciulli, Satoshie Tomiie, Duke Dumont, Michael Calfan, Lost Frequencies, Gentleman, Gramatik.

Az UNTOLD Fesztivál a Kolozsvár 2015 Európa Ifjúsági Fővárosa programsorozatának legnagyobb szórakoztató rendezvénye, melyet a Share Föderáció szervez a Student Plus szervezettel partnerségben.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?