Tizenhatezer látogatót vonzott az Art Market Budapest

Tizenhatezer látogatót vonzott az Art Market Budapest 2012 nemzetközi kortárs képzőművészeti vásár november 8. és 11. között a Millenárison.

A hazai és külföldi érdeklődőket csaknem 100 önálló kiállítói standon mintegy 450 művész ezernyi alkotása várta. Magyarország legjelentősebb galériái mellett Anglia, Ausztria, Izrael, Kanada, Kazahsztán, Németország, Olaszország, Románia, Szlovénia, Törökország és az Egyesült Államok is képviseltette magát - közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.

A rendezvényre az európai és tengerentúli művészeti intézmények vezetői, műgyűjtők és galériások mellett többek közt Jeremy Irons Oscar-díjas filmszínész, Sylvia Plachy New York-i fotóművész, Laura Kruger New York-i kurátor, a Hebrew Union College Museum vezetője és Emil Boc, Kolozsvár polgármestere is ellátogatott.art

A rendezvényen komplex bemutatkozási lehetőséget kapott a kolozsvári művészeti élet szakmai beszélgetések, illetve a művészekkel való személyes találkozási lehetőségek formájában.

A magyarországi Wallenberg-emlékévhez kapcsolódva a zsidó identitás és a kortárs művészet kapcsolata is hangsúlyt kapott a szakemberek bevonásával szervezett kerekasztal-beszélgetésen, valamint a budapesti 2B Galéria és Böröcz László kurátori közreműködésével létrehozott Waldsee című kortárs kiállítás bemutatásával.{loadposition inter}

Kimaradt?