A sepsiszentgyörgyi magánmozi 9D-s élményt kínál

Két fiatal sepsiszentgyörgyi vállalkozó magánmozit indított a Konsza Samu utca sarkán lévő ház alagsorában, 30 ezer eurós befektetéssel. Kínából rendelték a berendezéseit, illetve mintegy 100 rövidfilmet, amelyből jelenleg mintegy 50-et kínálnak látogatóik számára.

Rabb György és Várhelyi Áron a létesítmény megnyitó sajtótájékoztatón elmondták, hogy az 5-10 perces rövidfilmek mind 3D-s animációval készültek, és ehhez több effektust tudnak hozzáadni, így a székek mozognak, rázkódnak, de a filmek témájának függvényében vízpermettel, tűzzel, szélfúvással, hóeséssel, szappanbuborékokkal és fényeffektusokkal fokozzák az élményt.

Rabb György elmondta, naponta reggel 10 és éjjel 3 óra között fogadják a látogatókat, nem szükséges előzetes bejelentkezés, viszont a vetítést legkevesebb négy jelentkező esetében indítják el. A belépőért fejenként 5 lejt kell fizetni, mondta Rabb György. 

Hozzátette: jövő hónaptól tervezik bővíteni az élménymozi kínálatát és egész estét játékfilmeket is programra tűznek. A vállalkozó szerint az eredetileg 3D-s filmekhez egy szerkesztő program segítségével további effektusokat is mellékelnek majd.

Ugyanakkor keresik a lehetőségét, hogy magyar szinkronos játékfilmeket is vetíthessenek, amelyeket a hazai törvénykezés alapján román feliratozással fognak majd vetíteni. Ezekért majd 20 lejes belépőt kérnek, mondta Rabb György.

Hozzátette, szerették volna még iskolaidőben elindítani a létesítményt, de a kínai beszállító késlekedése miatt erre nem volt lehetőség. Ősztől azonban iskolai, óvodai csoportok számára oktató filmeket is kínálnak például növényekről, dinoszauruszokról.     

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?