Négy díjat is kaptak a sepsiszentgyörgyiek a POSZT-on


-A A+

A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház Meggyeskert című előadása négy díjtat kapott a 15. Pécsi Országos Színházi Találkozón (POSZT). Az elismeréseket a tíznapos rendezvényt záró szombati gálaesten adták át.

A sepsiszentgyörgyi társulat a közönségzsűri díját kapta, továbbá e darabban láthatta a közönség a legjobb férfi főszereplőt, Pálffy Tibort, a legjobb 30 év alatti színésznőt, Benedek Ágnest és a legjobb 30 év alatti színészt, Kónya-Ütő Bencét.

A POSZT legjobb előadása a budapesti Nemzeti Színház Isten ostora című produkciója lett. A szakmai zsűri által legjobbnak értékelt darabhoz további három elismerés kapcsolódik: rendezője, Vidnyánszky Attila érdemelte ki a legjobb rendezésért, Olekszandr Bilozub a legjobb látványért és Horváth Lajos Ottó a legjobb férfialakításért járó elismerést.

A fesztivál versenyprogramjába eredetileg tizennégy produkció, köztük két határon túli és három független színházi előadás került be. A programot Balogh Tibor színikritikus, dramaturg és Perényi Balázs drámatanár, rendező állította össze a 2014. március 1. és 2015. február 28. között bemutatott hazai és határon túli magyar színházi előadásokból.

A díjakért ugyanakkor csak tíz előadás versengett, mert az eredeti zsűri tagjainak kiválasztása körül kialakult vitával összefüggésben az Örkény István Színház, a STEREO Akt és a Szputnyik Hajózási Társaság úgy döntött: a versenyprogramba beválogatott előadásaikat játszani fogják ugyan Pécsett, de a versenyben nem vesznek részt.
EZT OLVASTA MÁR?

X