Nemzetközi minősítést kapott a Csíkszeredai Régizene Fesztivál

Az európai fesztiválok sorába emelte a Csíkszeredai Régizene Fesztivált az Európai Fesztivál Szövetség – közölték kedden a fesztivál szervezői.

A szervezet május végén döntött a rendezvény nemzetközi minősítéséről, és az "Európa a Fesztiválokért, a Fesztiválok Európáért" (EFFE) címmel jutalmazta a 2015-2016-os évre. Ily módon a rendezvény bekerül abba az online fesztiválkalauzba, amely Európa legjobb fesztiváljairól tájékoztatja a közönséget.

Az EFFE célja Európa fesztiváljainak megismertetése a szélesebb közönséggel, megteremtve egy olyan új, nemzetközi fesztiválközösséget, amelynek tagjai ugyanúgy elkötelezettek a művészetek, a művészeti értékek, mint a helyi közösség és az európai értékek iránt.

 „Ez méltó elismerése a fesztivál színvonalának, a szervezői munkának.  Ezúton is fontosnak tartom megköszönni a mindenkori szervezőknek, a résztvevő zenészeknek, a támogatóknak és önkénteseknek, hogy segítségükkel hozzájárulnak már harmincötödik éve, hogy a Csíkszeredai Régizene Fesztivál évről évre színvonalasabb rendezvénye legyen a városnak és az egész térségnek. Ez a nemzetközi elismerés az ő munkájuk eredménye is” – értékelte az eredményt Ferencz Angéla, a fesztivál főszervezőjének, a Hargita Megyei Kulturális Központnak a vezetője.

A fesztivál idén 2015. július 9–12 között zajlik. A minősített fesztiválok listája megtekinthető a www.effe.eu honlapon.

Kapcsolódók

Kimaradt?